iletisim@estetikvevaris.com 0533 678 28 76

Ben Nedir?

İnsanların bedenlerinde oluşan ve nedeni belli olmayan yassı ya da kabarık yapılar “ben” olarak adlandırılır. Hemen her insanda görülebilen benler insanın gelişiminin ilk 20 senesinde ortaya çıkabilir. Doğum lekeleri ya da damar genişlemeleri gibi durumlarda meydana gelen benler daha farklı bir incelemeye tabi tutulmalıdır. Bazı vakalardaysa benler insanlara rahatsızlık verebilecek seviyelere ulaşabilir. Bilhassa yüz, dekolte ve saç bölgesinde oluşan benler insanların en çok rahatsızlık duyduğu benlerdir. Bu vakalarda ‘ben’ alınabilir. Tamamen estetik gerekçeyle uygulanabilen bu operasyon, insanların psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlar. Sosyal yaşantılarına olumlu sirayet eder.

Ben Aldırmak İçin Ne Yapılmalı?

Ben alma tedavilerinde alınan benin geride iz bırakmaması ve ciltte hasara neden olmaması için işlemin muhakkak uzman, tecrübeli ve başarılı bir hekim tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Aksi taktirde enfeksiyon kapma riski söz konusudur. Benler farklı sebeplerden kaynaklı şekilde oluşur. Genetik yatkınlık, güneş ışınları vs. aşırı miktarda güneş ışını ile birlikte beni tahriş etmek de büyümelere neden olabilir. Benin yüzeyinin jiletle tıraş edilmesi, benin büyümesine yol açabilir. Kitlelerin alınması için medikal estetik, lazer ve plastik cerrahi yöntemlerine başvurulmalıdır. 

Lazerle Ben Alma Tedavisi Nedir?

Benler, melonoasitlerin deri üzerindeki bazı bölgelerde kümelenmesi ile oluşmaktadır. Melonoasitler deriye renk veren melaninlerin kaynağıdır ve ben tedavisi yapılmadan kendiliğinden dağılıp benlerin silinmesi zordur. Yüz veya vücudun herhangi bir bölgesinde (yanak, burun, dudak, kulak, boyun, el, sırt, genital bölge, ayak vs.) oluşmuş sadece estetik açıdan rahatsız edici olan, zararsız ve iyi huylu benler, CO2 Fraksiyonel Lazerle ya da Plazma Enerjisi (plexr) yöntemiyle dikişsiz ve kanamasız olarak anında yok edilebilmektedir. Lazer ile ben aldırma tedavisi, cerrahi işleme gerek kalmadan özel bir lazer yöntemi ile klinik koşullarda benin dokudan buharlaştırılarak uzaklaştırılmasını sağlar. Özellikle de göz üstlerinde ve altındaki benlerinden kurtulmak isteyenlerin sayısı oldukça fazla ve bununla beraber yağ butoncukları da lazerle temizlenebiliyor. İşlem sonrası benlerin deri rengine yakınlaşması veya eşitlenmesi her ben de farklı derecede olabilmektedir. Bu; benlerin oluşum sebebi, derinliği ve deri rengi ile bağlantılıdır. Dokunun durumuna göre kişiden kişiye değişmekle beraber ortalama 7-10 gün gibi bir sürede önce hafif bir kabuklanma oluşur sonrasında kabuk kendiliğinden düşer.