İple kaş kaldırma ve kaş asma nasıl yapılır?
Yüz germe yöntemi olarak uygulanan iple askı yöntemi, kaş bölgesinde de uygulanabilmektedir. Kişinin cilt yapısı, yaşı, kaş düşüklüğü oranı gibi kriterler göz önünde bulundurularak planlanır. Özel imal edilmiş olan, üzerinde dikensi tırtıklar bulunan ipler kullanılır. Lokal anestezik kremlerle deri anestezisi sağlanır. İplerle özel bir iğne yardımıyla cilt altına girilir, kaşın içerisinden geçirilen iplik gerilerek kaşın kaldırılmak istenilen yere gelmesi sağlanır. İp yardımıyla asılan cilt altı dokuları kemik yapıya sabitlenerek düşen kaşlar askıya alınır. İpin üzerindeki tırtıklar kaşın tekrar aşağıya doğru hareketini engeller.
Bu yöntemin en net etkileri, uygulamadan yaklaşık 3 hafta sonra elde edilir. Uygulama sonrası alın bölgesinde kızarıklık, hafif şişme ya da sızı oluşabilir; şikayetler 1-2 gün sonra geçecektir. Bundan sonra hastanın dikkat etmesi gereken nokta 3 hafta boyunca sert kaş hareketlerinden kaçınmak, alın bölgesini ovalamamak ve ağır makyaj yapmamaktır. İşlemden 3 gün sonra duş alınabilir. Dikiş kullanılmadığı için hiçbir iz kalmaz.
En büyük avantajı 3-5 yıl arasında kalıcılık sağlaması olan bu yöntemde en önemli adım işlem öncesinde yüz analizinin doğru yapılması ve en doğal sonuçların alınmasıdır. Yüzün yapısına en uygun şeklin seçilmesi, kaşlar arasındaki asimetrilerin düzeltilmesi aynı zaman yüzün daha genç görünmesini sağlamaktadır.
İple kaş asma yönteminin avantajları nelerdir?
- İşlem süresi yaklaşık 20 dakikadır.
- Operasyon sonrası hemen günlük yaşama dönülebilir.
- Kesi ve ameliyat izi olmaksızın cerrahiye gerek kalmayan bir operasyondur.
- İyileşme süresi kısadır.
- Kaş bölgesindeki sinirlere dokunulmadığı için his kaybı ve komplikasyon görülmez.