İple yüz germe nasıl yapılır?
İpler ameliyatlarda kullanılan, tamamen eriyebilen (polidioksanon-PDO), herhangi bir alerji riski olmayan maddelerden üretilir. Cildin orta tabakasında bir kılavuz yardımı ile ilerletilen ip istenen bölgeye ulaşınca giriş yapılan yerden çekilir. İp çekilirken üzerinde bulunan çentiklerin etkisi ile dokuları da yukarı doğru kaldırır. İstenen görünümü elde etmek için çoğu zaman farklı açılarla birden fazla ipin yerleştirilmesi gerekebilir. Uygulama lokal anestezi altında ve genellikle yarım saat gibi bir sürede tamamlanır.
İple yüz askılama kimlere uygulanabilir?
Ameliyatsız yüz germe yöntemi için uygun yaş aralığı; 35-60 yaştır. Ancak yüzünde çok fazla sarkmaları olmayan, ağır ve yağlı bir yüzü olmayan daha ileri yaştaki kişilere de uygulanabilir. Yüz germe ameliyatını olmayı ve anestezi almayı istemeyen, ameliyatın yan etkilerinden çekinen ve iyileşme dönemi yaşamak istemeyen kişiler tercih edebilir.
İple yüz germe nasıl etki eder?
Haftalar içinde cilt altındaki ipin çevresinde yeni kolajen demetleri oluşur. Yerleştirilmiş iplerin cilt altındaki dolaşımı, kolajen üretimini ve cildin nemini arttırması hedeflenir. Artan kolajen üretimi ile kırışıklıklar azalır, ciltte sıkılaşma artar ve sarkan yerler toparlanır. Tam etkiyi görmek 3 ay sürebilir. Kişiden kişiye değişse de ortalama olarak 2 yıl kadar etkisi devam eder. Etkisi geçse de kişi işlemden önceki halinden daha gergin bir görünüme sahip olabilir. İple yüz askılama işlemi etkisi geçince yeniden yapılabilir.
İple yüz askılama sonrası nelere dikkat etmek gerekir?
İple yüz germe, uygun koşullarda ve doğru uygulandığı sürece herhangi ciddi bir yan etkisi yoktur. Uygulama yapılan alanda şişlik, morluk, hassasiyet, hafif bir ödem, ipin giriş yerinde gamze denilen çukurcuklar oluşabilir. Tüm bu etkiler 1-2 hafta içinde geriler ve işlem sonunda ciltte iz kalmaz. İşlemden sonra hasta günlük hayatına geri dönebilir ve 24 saat sonra makyaj yapabilir. İple yüz askılama işlemi sonrası kişilere, 2 hafta süre ile diş ile ilgili uygulamalardan, sert yiyecekleri ısırmaktan, yüzüstü yatmaktan ve yüz kaslarını aşırı hareket ettiren durumlardan kaçınması önerilir.